Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

U Tuzli održano 19. druženje prijatelja Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo''

99

U sportskoj dvorani Katoličkog školskog centra „Sv. Franjo“ Tuzla, u subotu 25. veljače, organizirano je druženje prijatelja KŠC-a. Riječ je o manifestaciji s već prepoznatljivim karakterom susreta, zabave i donatorske večeri, kada se od prodaje ulaznica, umjetničkih slika, učeničkih likovnih radova i tombole, financira unapređenje uvjeta rada u toj obrazovnoj ustanovi.

 

Već je 19 godina prošlo kako se prijatelji Centra okupljaju u više nego formalnim prilikama i kada se događa novo druženje onih kojima je tuzlanski KŠC dio svakodnevnice, bilo da je riječ o roditeljima, djelatnicima, prijateljima, simpatizerima ili donatorima – svim onim brojnim pojedincima koji su, na ovaj ili onaj način, vezani uz život i rad ove odgojno-obrazovne ustanove koji uzimaju udjela u organizaciji, a još više u obilježavanju druženja kao takvog.

 

Dobro je podsjetiti se da je druženje prvotno započelo pod nazivom „Prijatelji gimnazije“, još 1999. godine, prije nego je izgrađena zgrada Centra. U ovome se projektu, nakon useljenja u zgradu Centra, dvije godine kasnije, pojavila potreba za novim nazivom „nove institucije“ pod krovom nove zgrade. Tako je nastala udruga prijatelja današnjega naziva „Školska udruga prijatelja Centra“. Riječ je o skupini pojedinaca – na čijem je čelu – profesorica Tomka Divković, a čiji su rezultati najbolje vidljivi u činjenici da se na godišnjoj razini okupljaju prijatelji Centra.Koncepcija večeri je zamišljena po modelu klupskih, cehovskih ili čisto prijateljskih okupljanja zajednice pojedinaca okupljenih oko institucije, povezane, u ovome slučaju, u zajedničkom nastojanju oko napretka Centra i razvijanja međusobnih odnosa pojedinaca koji su – kako je već spomenuto – izravno ili neizravno uključeni u njegovo djelovanje.

IMG 7670

U svojem se pozdravnom govoru nazočnima obratio ravnatelj Centra vlč. mr. Vlatko Rosić, izrazivši zadovoljstvo što je dvorana gotovo dupkom ispunjena i spomenuo kako je ove godine malo izmijenjen raspored stolova i stolica da bi se dobilo na praktičnosti i boljoj komunikaciji svih gostiju. „Ova nam večer želi pokazati da smo, na neki način, svi zajedno i da među nama vlada zajedništvo. Cilj svega ovoga nismo mi sami sebi, nego učenici koje ste nam vi dali na odgoj i poučavanje. Želimo da se ove večeri sjećate s radošću i da vam sutra bude drago što ste proveli vrijeme na ovakav način“, kazao je ravnatelj Rosić. Nazočne je pozdravila i zahvalila im na dolasku i predsjednica Školske udruge prijatelja centra, profesorica Tomka Divković. Zahvalila je, u prvom redu, djelatnicima koji su vrijedno radili na organizaciji pripreme druženja kako bi cijela večer protekla u ugodnom raspoloženju i radosnu ozračju. Naglasila je kako će sva preostala novčana sredstva od druženja, biti utrošena na poboljšanje uvjeta rada u Centru – bit će iskorištena za kupnju nastavnih pomagala.

IMG 7585

U dijelu programa koji zauzima dražba umjetničkih slika, svoje je mjesto našlo nekoliko učeničkih radova i pregršt umjetničkih slika akademskih slikara. Nakon toga je uslijedila tombola s izdašnim nagradama, ponajprije zahvaljujući sponzorima koji svake godine potpomažu druženje. Repertoar glazbenoga programa je uspješno zadovoljio potrebe ovakve priredbe s nizom izvedbi popularnih numera, a kao vrhunac večeri se može smatrati kolo koje je premašilo granice prostora zamišljenog kao plesni podij. Kada se dojmovi zbroje i kada se na jednome mjestu vidi velik broj nasmijanih lica i prijatnih ljudi, onda, s pravom možemo na pozivnici za iduće druženje očekivati novo 20. okupljanje u 2018. godini.

 

M. B.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com