Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Vlada Brčko distrikta usvojila Glavni operativni plan obrane od poplava 7. 1. 2018

00012

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na nastavku 30. redovite sjednice Prijedlog odluke o usvajanju Glavnog operativnog plana obrane od poplava Brčko distrikta BiH za 2018. godinu na prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

 

Glavnim operativnim planom obrane od poplava utvrđuju se organizacija, način i postupak vršenja obrane od poplava i leda na području Brčko distrikta BiH na kojem su izgrađeni zaštitni vodnogospodarski objekti i na području Brčko distrikta BiH na kojem ne postoje spomenuti objekti.

 

Predstojnik Odjela Saša Tanić istaknuo je da je izrada operativnog plana redovita, obvezna aktivnost Odjela te da on suštinski nije promijenjen u odnosu na prethodnu godinu.

 

„Na sjednici Vlade usvojili smo zaključak kojim smo formirali povjerenstvo u čijem su sastavu osim predstojnika Odjela za poljoprivredu i dogradonačelnik, ravnatelj Direkcije za financije te predstojnik Odjela za javnu sigurnost. Povjerenstvo će se baviti razradom procedura kako bi bio olakšan posao u slučaju kriznih situacija i kako bismo bili spremni u slučaju neke elementarne nepogode. Razgovarat ćemo i o mogućnostima da sredstva u okviru proračunskih pričuva namjenski pozicioniramo za krizne situacije kako ne bismo imali problema ako bi nas zadesila izvanredna situacija“, istaknuo je Tanić.

 

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na tekst Akcijskog plana provedbe Strategije integriranog upravljanja granicom u BiH za 2018. godinu.

Usvojen je Prijedlog odluke o dopuni Odluke o imenovanju zamjenika člana timova za implementaciju projekata „Projekt stambene obnove“, „Projekt obnove stambenog fonda“ i „Projekt CEB II L/D 1789 (2013)“ – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja, na prijedlog Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja.

 

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o imenovanju člana Vijeća za znanost BiH. Vlada Brčko distrikta BiH dala je suglasnost za angažiranje dva izvršitelja u Odjelu za javnu sigurnost za obavljanje posebnih poslova te jednog izvršitelja u Kabinetu gradonačelnika.

Usvojen je Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti članova i zamjenika članova Policijskog odbora kao i prijedlozi odluka o imenovanju članova i zamjenika članova Policijskog odbora te članova i zamjenika iz reda državnih službenika.

 

Sjednica Vlade prekinuta je kod rasprave o nacrtu strategije za borbu protiv korupcije Brčko distrikta BiH 2018. – 2019. godine i akcijskog plana za implementaciju strategije te će biti nastavljena 9. veljače 2018. godine.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com