Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

„Dan sigurnijeg interneta“

00011

U cilju promocije sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta-online tehnologija i mobilnih telefona, posebno među djecom i mladima, širom svijeta se u mjesecu veljači obilježava „Dan sigurnijeg interneta“.

 

Kroz različite aktivnosti, u suradnji sa Odjelom za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH upoznaje mlade, posebno učenike, kao i nastavnike i roditelje, o opasnostima po njihovu osobnu i imovinsku sigurnost, koje se mogu pojaviti na internetu.

Naime, u sklopu ovih radnji Policija Brčko distrikta BiH je na internet stranici Policije Brčko distrikta BiH, www.policijabdbih.gov.ba, ranije postavila upustva za “sigurni internet”.

S tim u vezi, dana 08.02.2018. godine, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, će u JU Tehnička škola učenicima održati prezentaciju (sa primjerima iz prakse), o mogućim sigurnosnim prijetnjama na internetu. U sklopu prezentacije učenici će biti upoznati kako da sigurno koriste internet za pretraživanje, učenje i zabavu.

Pored toga biti će data praktična rješenja kako da se isti zaštite na internetu, kao i informacije kako i gdje zatražiti pomoć (odnosno podnijeti prijavu) u slučajevima nastalih sigurnosnih problema.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com