Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Utvrđen dnevni red 25. redovite sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH 8. 2. 2018.

00014

Voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su se na pripremnom sastanku da se 25. redovita sjednica Skupštine održi u srijedu 14. veljače 2018. godine. Na dnevnom redu će se naći dva zakona u prvom čitanju, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim poduzećima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

 

U drugom čitanju će se razmatrati Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u obitelji kao i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti i Zakona o socijalnoj skrbi Brčko distrikta BiH. Predviđeno je i razmatranje Prijedloga proračuna Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, više odluka među kojima je Prijedlog odluke o dopuni Odluke o osnutku Fonda zdravstvenog osiguranja i davanje suglasnosti na Odluku o usvajanju cjenika usluga parkiranja u Brčko distriktu BiH. Na dnevnom redu je i Izvješće o radu Direkcije za financije u prošloj godini kao i Izvješće o radu Nadzornog odbora JZU “Zdravstveni centar Brčko“.

 

Na prijedlog Povjerenstva za zaštitu ljudskih prava u dnevni red je uvršten Prijedlog deklaracije o osudi govora mržnje. Pred zastupnicima će se naći i više informacija o provedbi okvirnih zakona u oblasti obrazovanja i Informacija o kapitalnim projektima koji dulje vrijeme nisu realizirani.

 

Dogovoreno je da se u dnevni red uvrsti i pitanje realizacije skupštinskih zaključaka i da se razmatra Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predsjedatelja i članova skupštinskih povjerenstava. -Imamo i jednu točku koja se tiče afirmativnog glasovanja.

 

Za davanje suglasnosti na Prijedlog odluke za imenovanje jednog od predloženih kandidata za zamjenika voditelja Policije Brčko distrikta BiH nužni su afirmativni glasovi i to će biti prvi test za vladajuću koaliciju s obzirom na političke okolnosti u kojima sada radimo - rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com