Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Gradonačelnik Milić u Bugarskoj sa gradonačelnicom Sofije i veleposlanikom BiH

00034

14.2.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić sa suradnicima razgovarao je u Sofiji sa veleposlanikom BiH u Bugarskoj Rasomirom Bogdanovićem o šansama koje predsjedavanje Bugaraske EU pruža zemljama zapadnog Balkana, a time i BiH i distrikta Brčko, na njihovom putu ka EU. Kao jedan od prioriteta tijekom predsjedavanja EU, Bugarska je navela i integraciju zemalja zapadnog Balkana.

 

Na sastanku sa veleposlanikom Bogdanovićem, konstatirano je da takvo opredjeljenje Bugarske, uz ostalo, otvara ogroman prostor za suradnju Brčko distrikta, kao specifične lokalne zajednice, sa općinama i gradovima u Bugarskoj, koji imaju velika iskustva u povlačenju sredstava iz IPA i drugih europskih fondova, kao i rjesavanju komunalnih problema. Tim povodom, gradonačelnik Milić i tajnik Vlade Davor Šolaja, razgovarali su i sa gradonačelnicom Sofije Jordankom Fandakovom i njenim saradnicima.

 

Tijekom sastanka sa čelnim ljudima bugarske prestonice, postignut je i konkretan dogovor da delegacija Brčko distrikta u narednom periodu posjeti Sofiju, kako bi se na licu mjesta upoznali sa iskustvima gradske uprave u rješavanju komunalnih problema.

 

Bugarska je inače poznata kao zemlja koja je povukla najveći iznos sredstava iz IPA i drugih europskih fondova, a veliki dio je iskorišten i za projekte u oblasti zbrinjavanja čvrstog otpada, vodosnabdijevanja, kanalisanja otpadnih voda i drugo. Mogućnosti suradnje o kojima će se razgovarati, odnose se i na oblast kulture, turizma i zaštite životne sredine.

 

Izvor: Posavina TV

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com