Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Vlada održala tematsku sjednicu o reformi javne uprave

000047

19. 2. 2018. Vlada Brčko distrikta BiH održala je danas drugu tematsku sjednicu na kojoj je primila k znanju Informaciju o dosadašnjim aktivnostima u izradi strateškog okvira za reformu javne uprave u Bosni i Hercegovini 2017. – 2022.

 

Vesna Mišović, v. d. koordinatora za reformu javne uprave Brčko distrikta BiH, istaknula je da reforma javne uprave predstavlja jedan od političkih kriterija i uvjeta daljnjeg napretka BiH u procesu europskih integracija. Ona je navela da se ovaj proces provodi od 2006. godine na temelju donesene dokumentacije pravnog i političkog okvira koji je imao rok važenja do 2014. godine te da su tada inicirane aktivnosti za izradu novog cjelodržavnog strateškog okvira za reformu javne uprave.

 

„Proces usuglašavanja traje već skoro dvije godine s obzirom na različite stavove koje zastupaju predstavnici koji dolaze s razine entiteta. Vlada je donijela zaključke kojima je rekla da podržava daljnje aktivnosti na izradi strateškog okvira reforme javne uprave u BiH i rješenje za donošenje akcijskog plana koji će odražavati ustavnopravnu strukturu BiH uključujući poziciju i ovlasti Brčko distrikta BiH. Ostavljena je mogućnost svim upravnim razinama u BiH za donošenje posebnih akcijskih planova koji će odražavati specifičnosti upravnih razina uz donošenje jedinstvenog akcijskog plana na razini BiH“, istaknula je Vesna Mišović.

 

Ona je dodala da je u tijeku izrada cjelodržavne strategije i da nije predviđeno donošenje pojedinačnih strategija. „Pitanje je donošenje pojedinačnih akcijskih planova. Predstavnici Republike Srpske su zagovornici stava da se ide na četiri odvojena akcijska plana po razinama, a predstavnici Federacije BiH da se ide na cjelodržavni akcijski plan“, rekla je Vesna Mišović.

 

Akcijski plan trebao bi sadržati mjere koje će doprinijeti poboljšanju usluga koje uprava pruža građanima te unaprjeđenju određenih područja da uprava postane više transparentna i otvorena i još niz aktivnosti koje su definirane kroz tematske oblasti koje se odnose na razvoj politika i koordinaciju, državnu službu i upravljanje ljudskim potencijalima, odgovornost pružanja usluga i upravljanje javnim financijama.

 

Izvor: Posavina TV

 

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com