Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga građana „Beba više“ o diskriminaciji žena prilikom zapošljavanja

000070

22. 2. 2018. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga građana „Beba više“ održali su danas okrugli stol o diskriminaciji žena prilikom zapošljavanja. Milijana Simić, koordinatorica Udruge „Beba više“ upoznala je sudionike rasprave s podatcima o više anonimnih prijava vezanih za slučajeve otpuštanja trudnica, diskriminaciju prilikom zapošljavanja i uvjetovanja da u razdoblju od više godina nakon zapošljavanja ne mogu rađati.

 

- Osobno sam bila u situaciji kada mi je poslodavac kod kojeg sam pokušala dobiti posao rekao da mu se kao radnik s devetomjesečnom bebom ne isplatim - rekla je Simićeva. Istakla je da u realnom sektoru ima poslodavaca koji poštuju prava radnika, ali da je više onih koji to ne rade zbog čega su pozvali predstavnike vlasti da im pomognu u rješavanju ovih problema. - Pokušat ćemo zajedno spriječiti diskriminaciju prema mladim ženama. Ona ne smije postojati i uradit ćemo sve što je u našoj nadležnosti.

 

Obratit ćemo se nadležnim institucijama, predstavnicima poslodavaca i Vladi Brčko distrikta da institucionalno stanemo na kraj takvim događanjima u Brčko distriktu BiH - rekla je Lidija Ljubojević, predsjedateljica ovog povjerenstva. Dodala je da je nedopustivo da institucije Brčko distrikta financiraju izvantjelesnu oplodnju, a da se s druge strane opstruiraju zapošljavanje mladih žena i budućih majki.

 

Željko Lazarević, predsjednik ove udruge rekao je da je problem ove vrste najprezentniji u realnom sektoru zbog čega su odlučili pokrenuti akciju „Naš tim brojniji za devet mjeseci“. Sve poslodavce koji budu poštovali prava žena, sadašnjih i budućih majki, stimulirat emo dodjelom plakete, a sve one koji se drugačije budu ponašali javno ćemo prozivati putem društvenih mreža - rekao je Lazarević.

 

Predsjedateljica Povjerenstva Lidija Ljubojević i predsjednik Udruge „Beba više“ Željko Lazarević potpisali su danas Memorandum o suradnji, a sjednica Povjerenstva o ovoj temi bit će nastavljena. Pored predstavnika NVO i Inspektorata Brčko distrikta koji su danas bili na sjednici Povjerenstva, na idućoj raspravi se očekuje nazočnost i sudjelovanje predstavnika poslodavaca, mjerodavnih odjela Vlade, Sindikata i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Izvor: Posavina TV

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com