Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Održana sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru o nastavnom procesu

000077

Nastava i nastavni proces - tema je sjednice Senata Sveučilišta u Mostaru (SUM) koja je održana danas na Građevinskom fakultetu SUM-a. Riječ je o prvoj tematskoj sjednici te vrste, a cilj su joj obrazovani stručnjaci s prepoznatim profilima na tržištu rada i podizanje kvalitete nastave u svim obrazovnim ciklusima.

 

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić kazao je kako je sjednica Senata od strateškog značaja jer je obrazovanje postavljeno kao najvažnije područje u novoj strategiji koja je u pripremi te da se žele otvoriti reforme unutar nastave i nastavnog procesa. „Započinjemo snažnu reformu ovog segmenta rada Sveučilišta koje želimo približiti europskim standardima. Otvaramo integrativni put nastave i nastavnog procesa. Vrlo aktivnu ulogu imat će studenti. I oni će najizravnije kreirati buduće nastavne procese i nastavu na Sveučilištu“, izjavio je rektor dr. Tomić

 

Na sjednici se raspravljalo i o nastavnicima i zvanjima, infrastrukturi i pravnim aktima. Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof. dr. sc. Vesna Kazazić navela je kako je cilj svaku oblast djelovanja nastave i nastavnog procesa urediti na način da usvojene pravilnike profesori primjenjuju na fakultetima, uz specifičnosti vezane za određene studijske programe.

 

Na sjednici su analizirane i sve preporuke institucionalne akreditacije koju je provela Agencija za visoko obrazovanje i kvalitetu BiH, kao i prijedloge koje je uputila međunarodna akreditacijska skupina koja je izvršila reakreditaciju SUM-a tijekom 2017. godine.

 

Izvor: Posavina TV

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com