Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Gradonačelnik Milić prisustvovao predaji odgovora na Upitnik Europskoj komisiji

000093

28. 2. 2017. Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić predali su danas predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru odgovore BiH na Upitnik Europske komisije. Tom prigodom danas je u službeni posjet BiH stigao i europski povjerenik za pregovore o proširenju i susjedsku politiku Johannes Hahn.

 

Ceremoniji predaje odgovora u Predsjedništvu BiH prisustvovali su brojni predstavnici domaćih tijela vlasti uključujući i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, premijera Federacije BiH Fadila Novalića i ministra financija BiH Vjekoslava Bevande. Svečanoj predaji odgovora na Upitnik prisustvovao je i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

 

U procesu odgovaranja na Upitnik Europske komisije sudjelovalo je 1.100 različitih institucija sa svih razina vlasti, a koje su morale konsenzusom usvojiti sadržaj svakog odgovora iz Upitnika Europske komisije. Riječ je o finaliziranju najznačajnijeg izazova administracije na svim razinama vlasti na europskom putu BiH.

 

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je sveobuhvatne odgovore na pitanja iz Upitnika Europske komisije koji su upućeni Europskoj komisiji. Brčko distrikt BiH imao je obvezu odgovoriti na 1.660 pitanja iz različitih oblasti, što je uspješno i završeno. Bosna i Hercegovina je 15. veljače 2016. godine predala aplikaciju za članstvo u Europskoj uniji.

 

Europski povjerenik za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn uručio je 9. prosinca 2016. godine predsjedatelju Vijeća ministara BiH Upitnik Europske komisije. Ovim je Europska komisija službeno započela proces pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji, koji je predat Vijeću Europske unije u veljači 2016. godine.

 

Izvor: Posavina TV

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com