Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Završena 25. i 26. redovita sjednica Skupštine

01032018

28. 2. 2018. godine U nastavku 25. redovite sjednice zastupnici Skupštine Brčko distrikta dali su suglasnost na Odluku o usvajanju cjenika usluga parkiranja u Brčko distriktu BiH. Novi cjenik, za razliku od prethodnog ne predviđa kategorije koje su osporene presudom Apelacijskog suda Brčko distrikta BiH, a koje su se odnosile na doplatne karte, blokiranje i deblokiranje vozila i njihovo premještanje i čuvanje.

 

Nakon zastupničkih pitanja i odgovora kojima je započela 26. redovita sjednica Skupštine razmatrani su i u prvom čitanju usvojeni Nacrt zakona o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Nacrt zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju. Različita viđenja zastupnika o statusu Ureda za prevenciju korupcije koji je Nacrtom zakona definiran kao samostalna i neovisna institucija, zahtjevi za preciznije definiranje djelokruga njegovog rada, kao i pooštrenja kaznenih odredbi u Nacrtu zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju bit će rješavana kroz amandmane prilikom razmatranja ovih zakona u drugom čitanju.

 

Izuzev ovih zakona zastupnici su u prvom čitanju usvojili i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj upravi Brčko distrikta BiH, dok su u drugom čitanju usvojeni nacrti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim poduzećima u Brčko distriktu BiH. Zbog brojnih amandmana odloženo je razmatranje i usvajanje nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti i Zakona o socijalnoj skrbi u drugom čitanju.

 

Na 26. redovitoj sjednici Skupštine doneseno je i više odluka među kojima Odluka o održavanju javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju. Prema ovoj odluci javna rasprava će biti održana 5. ožujka u 11 sati u skupštinskoj dvorani za plenarna zasjedanja, a za njezinu provedbu zaduženo je Povjerenstvo za obrazovanje, šport, kulturu i suradnju s vjerskim zajednicama uz potporu Vlade Br ko distrikta. Zastupnici su donijeli i Odluku o utvrđivanju neradnih dana u Brčko distriktu BiH u vrijeme nastupajućih značajnih vjerskih blagdana za razdoblje od travnja ove godine do siječnja 2019. godine.

 

Nakon razmatranja Prijedloga odluke o imenovanju jednog od dva predložena kandidata za zamjenika voditelja Policije Brčko distrikta zastupnici su dali suglasnost za imenovanje Senada Jašarevića kao prvorangiranog kandidata. Razmatran je i usvojen Financijski plan JZU “Zdravstveni centar Brčko“ uz zaključak da ova zdravstvena ustanova u roku od 15 dana Povjerenstvu za proračun dostavi financijsku procjenu za osnutak i početak rada javne ljekarne u okviru JZU, kako bi ona bila uvrštena u proračun za 2018. godinu.

 

Izvješće o radu Nadzornog odbora JZU „Zdravstveni centar Brčko“ usvojen je uz zaključak da se preporuke i zaključci vezani za ovo izvješće dostave Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta. Usvojen je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnutku Fonda zdravstvenog osiguranja dok je razmatranje Informacije o uvjetima funkcioniranja JZU Zdravstveni centar Brčko odloženo za iduću sjednicu Skupštine.

Izvor: Posavina TV

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com