Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Gradonačelnik Milić: Proračun ćemo usvojiti u zakonski predviđenom roku

14032018 proracun

14. 3. 2018. Na 42. izvanrednoj sjednici članovi Vlade Brčko distrikta BiH usvojili su amandmane skupštinskog Povjerenstva za proračun na Prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH za 2018. godinu.

 

„Ovom aktivnošću započeli smo završnu proceduru usvajanja proračuna za 2018. godinu s ciljem da ovaj najvažniji financijski dokument bude usvojen u zakonski predviđenom roku, do 31. ožujka tekuće godine. Danas smo se očitovali o ukupno 273 amandmana koji u osnovi predstavljaju prijenos kapitalnih projekata iz 2015. godine. Ukupan iznos prenesenih sredstava iznosi oko 8,5 milijuna konvertibilnih maraka“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

 

Odgovarajući na pitanje novinara o trenutačnoj aktualnoj političkoj situaciji u vezi s istupanjem jednog zastupnika iz skupštinske većine te hoće li u takvim okolnostima proračun biti usvojen na vrijeme, gradonačelnik Milić naveo je da Skupština ima 31 zastupnika, što znači da postoji neophodan kvorum za odlučivanje o svim točkama dnevnoga reda.

„Svi zastupnici obvezali su se da će prisustvovati sjednicama Skupštine kroz svoju zakletvu. Na to su obvezni i Statutom i zakonima Brčko distrikta BiH. Interes naše lokalne zajednice je da proračun bude usvojen što prije. Prigodom nedavnog posjeta i supervizor za Brčko i međunarodni autoriteti su usvajanje proračuna u predviđenom zakonskom roku označili kao primarni cilj ove vlasti i, imajući u vidu sve navedeno, uvjeren sam da će proračun biti usvojen na vrijeme poštujući sve zakonske i statutarne procedure“, dodao je Milić.

 

On je istaknuo da pitanje broja hrvatskih zastupnika unutar većine trebaju dogovorom riješiti HDZ i ostali zastupnici iz reda hrvatskoga naroda koji djeluju u Skupštini.

„U tom kontekstu ne bi bilo dobro da se pitanje nepostojanja tri Hrvata unutar većine trenutačno rješava na način da se vrši eventualna preraspodjela unutar izvršne vlasti jer bi to poremetilo principe na kojima je formirana ova vlast i siguran sam, na koncu, ugrozilo funkcioniranje Vlade“, zaključio je Milić.

 

Izvor: Posavina TV

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com