Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Gradonačelnik Siniša Milić razgovarao sa srednjoškolcima

23032018 GRADONACELNIK I SREDNJOSKOLCI

23. 3. 2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas sa srednjoškolcima, nastavnicima, pedagozima i predstavnicima Pedagoške institucije na okruglom stolu održanom u Tehničkoj školi u Brčkom u okviru projekta „Ja građanin“.

 

Tema je bila reforma obrazovanja u Brčko distriktu BiH, odnosno prijedlozi izmjena koji su nastali kao zaključci anketa i analiza koje su učenici Tehničke škole proveli. Riječ je o promjeni početka nastave, duljine školskoga sata, duljim odmorima, mogućnosti izbora predmeta, načinu ocjenjivanja, suvremenijim nastavnim sredstvima, promjenama nastavnog plana i programa, edukaciji profesora i slično. Učenici su istaknuli da je u obrazovanje potrebno uvesti izmjene što se tiče kvalitete nastave i skrenuli pažnju na neophodnost informatičkog opismenjavanja profesora kao i njihove veće kreativnosti te upotrebe novih modela nastave.

 

Gradonačelnik Siniša Milić pohvalio je u interaktivnom razgovoru s učenicima njihov aktivizam, ali i upozorio da se velike izmjene, posebice u tako važnoj i osjetljivoj oblasti kao što je obrazovanje, ne mogu prepustiti samo pojedincima. „U takve izmjene neophodno je uključiti sve dijelove naše društvene zajednice koji imaju interes za ovu oblast jer smo svjedoci pojedinih reformi, poput bolonje, koje nisu dale dovoljno dobre rezultate. Međutim, ovakvi razgovori najbolji su način da počnemo mijenjati nešto u korist i vas, učenika, roditelja ali i nastavnika“, dodao je gradonačelnik Milić.

 

Učenici su izrazili zadovoljstvo što su imali jedinstvenu priliku razgovarati s gradonačelnikom i zahvalili se na njegovom interesu za teme koje su, kako su istaknuli, veoma važne za njihovo daljnje školovanje, ali i školovanje generacija koje dolaze.

 

Izvor: Posavina TV

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com