Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Potpisan Memorandum o suradnji za početak implementacije programa Romacted

23032018 memorandum

22. 3. 2018. Prigodom početka implementacije programa Romacted – „Promoviranje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnoj razini“ u 10 općina u BiH 20. 3. 2018. godine u Sarajevu u prostorijama zgrade Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini održana je konferencija Romacted te potpisan Memorandum o suradnji.

 

Memorandum o suradnji uime Brčko distrikta BiH po ovlasti gradonačelnika Brčko distrikta BiH potpisala je predstojnica Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH Jelena Nikić Damjanović.

 

Romacted je program koji za cilj ima promicanje i uključivanje romske populacije kao manjinske u društveno-političke procese lokalne zajednice s obzirom na to da je jedan od preduvjeta stabilnosti, mira i članstva u EU-u upravo uključivanje manjina u razvojne i ekonomske procese. Samim tim postoji i ogromna uključenost Europske unije te Vijeća Europe, koji je njihov glavni partner u implementaciji ovoga programa. Program Romacted bit će realiziran u 10 općina u BiH, i to u Bijeljini, Brčko distriktu BiH, Donjem Vakufu, Gradiški, Kaknju, Prnjavoru, Tuzli, Visokom, Vukosavlju i Travniku.

 

Ciljevi Romacted programa su i izgradnja političke volje i održivih politika kroz angažiranje lokalnih vlasti u unaprjeđenju demokratske javne uprave i poticanju lokalnih romskih obitelji u jačanju kapaciteta kako bi Romi doprinijeli kreiranju, implementaciji i praćenju planova i projekata koji se odnose na njih, zatim osnaživanje romske zajednice kako na individualnoj razini tako i na razini kolektiva te jačanje posvećenosti institucija, njihovih kapaciteta, znanja i vještina u radu na inkluziji Roma i primjeni koncepta dobre uprave.

 

Izvor: Posavina TV

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com