Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Stožer civilne zaštite u Brčkom od jutros u stalnom zasjedanju

873x400

23. 3. 2018. Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, zapovjednik Stožera civilne zaštite Brčko distrikta BiH, aktivirao je jutros Stožer, koji će se nalaziti u stalnom zasjedanju.

 

U skladu sa zaključcima Kolegija Vlade, čija je sjednica održana jučer, i Operativnim planom obrane od poplava svi članovi Stožera bit će u pripravnosti 24 sata dnevno, a bit će oformljeni timovi koji će biti na raspolaganju za poduzimanje eventualnih mjera iz nadležnosti svakog od odjela, institucija i poduzeća.

 

Stožer civilne zaštite čine, osim predstavnika odjela Vlade Brčko distrikta BiH, i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH, Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, JZU „Zdravstvenog centra Brčko“, JP „Puteva Brčko“, JP „Komunalnog Brčko“, JP „Luke Brčko“ i JP „Radija Brčko“. U Brčkom je na snazi Odluka o proglašenju redovitih mjera obrane od poplava, dok se izvanredne mjere proglašavaju kada rijeka Sava dostigne razinu od 700 cm.

 

Građanima Brčko distrikta BiH u slučaju potrebe za informacijama ili pomoći na raspolaganju su brojevi Operativno-komunikacionog centra 121 i 123.

 

Izvor: Posavina TV

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com