Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Održana 29. redovita sjednica Skupštine

26042018 skupstina

26. 4. 2018.

Skupština Brčko distrikta usvojila je u srijedu, na 29. redovitoj sjednici, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama Brčko distrikta BiH po žurnom postupku i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku u prvom čitanju, dok je veći broj ostalih zakona, čije je razmatranje i usvajanje bilo predloženo, odloženo za iduće skupštinsko zasjedanje.

 

Ivo Filipović, dopredsjednik Skupštine rekao je nakon sjednice da je ona kao i prethodne protekla u najboljem redu i da vjeruje da će zakoni čije je razmatranje i usvajanje odloženo biti doneseni na idućoj sjednici. Nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti i Zakona o socijalnoj skrbi, u drugom čitanju, odloženi su za iduću sjednicu zbog potrebe usklađivanja amandmana.

 

- Povukli smo amandmane na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi jer je došlo do neusklađenosti amandmana Vlade i nadležnog skupštinskog povjerenstva i to će biti usklađeno do idućeg zasjedanja - rekao je dopredsjednik Filipović.

Istakao je kako vjeruje da će na idućoj sjednici u drugom čitanju biti usvojeni i Nacrt zakona o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Nacrt zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju, a čije je razmatranje također odloženo.

- Mi se ovim zakonima dugo bavimo i imali smo kvalitetne prijedloge koji se tiču preventivnog djelovanja prilikom izrade propisa koje treba ugraditi u ove zakone - rekao je Filipović.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je da smatra dobrim prijedlog uvođenja obveze pribavljanja mišljenja Ureda za prevenciju korupcije tijekom donošenja zakonskih i podzakonskih akata kako bi se ukazivalo na postojanje koruptivnih elemenata u tim propisima.

 

Ovo je dobar prijedlog ali nije bilo moguće realizirati ga na temelju amandmana koje je Vlada predložila, zbog čega je Skupština odložila donošenje Zakona - rekao je gradonačelnik Milić. Dodao je da je na sastanku voditelja zastupničkih klubova u stanci skupštinskog zasjedanja potvrđeno da Ured za prevenciju korupcije bude uspostavljen u Uredu gradonačelnika, s tim što bi njegova neovisnost bila propisana i zajamčena zakonom.

 

Razmatranje i usvajanje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju kao i Izvješ a o provedenoj proceduri za izbor kandidata i Prijedloga odluke za imenovanje članova Nadzornog odbora JZU „Zdravstveni centar“ odloženi su zbog nedostatka afirmativnih glasova zastupnika iz reda hrvatskoga naroda. Usvojena su izvješća o radu Pravobraniteljstva i Policije Brčko distrikta BiH za 2017. godinu. Skupština je donijela devet odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH kao i odluke o izmjenama odluka o pristupanju izradi 12 regulacijskih planova.

 

Izvor: Posavina TV

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com