Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Održan koncert Merite i Hectora u Domu Islahijeta u Brčkom

6

U subotu, 13.10.2018. godine, u organizaciji brčanskog Preporoda, realizovano je nesvakidašnje muzičko i umjetničko veče. Cjelovečernji koncert izveli su mladi umjetnici Merita Bavčić i Hector Morić. Brčaci su imali priliku uživati u muzičkom putovanju svijetom, od Latinske Amerike (Kube, Meksika, Kolumbije) pa do Španije, Italije, Francuske, Balkana i naše domovine, Bosne i Hercegovine. Graciozna vokalna izvedba Merite i Hectorova vrhunska tehnika na gitari oduševili su prisutne u Domu Islahijeta.

5

2

Bilo je to prvo Hectorovo predstavljanje u gradu rođenja njegovog oca Mirze Morića, svjetski poznatog kipara koji živi i stvara u Parizu. Vidno ganuti interesovanjem za ovaj koncert i atmosferom Merita i Hector su koncert posvetili Mirzi koji je zbog obaveza u Indiji bio spriječen prisustvovati. Merita Bavčić je rođena u Goraždu a već dugo živi u Sarajevu.

1

4

Od ranog djetinjstva je vezana za muziku, od učešća na festivalima sevdalinke do muzičkog obrazovanja na klaviru, u čemu je takođe bila vrlo uspješna. Studirala je talijanski i francuski a uz studij naučila i španski. Pored tradicionalne bosanske sevdalinke i balkanske pjesme, ova talentovana umjetnica također izvodi francuske i italijanske šansone kao i španski flamenco. Pored brojnih nastupa širom BiH, Francuske i Španije prošle godine je, tokom svog boravka u Granadi, kao gost pjevala na koncertu španskog kantautora Paca Ibaneza. Trenutno je u fazi snimanja svog prvog albuma. Hector je rođen u Francuskoj gdje je diplomirao pejzažnu arhitekturu. Rijetko viđena umjetnička svestranost.

3

7

Podjednako dobar kao crtač, dizajner, arhitekta, flamenco gitarista. Hector Morić je jedan od rijetkih flamenco gitarista koji se u prethodnih par godina predstavio publici u raznim bosanskohercegovačkim gradovima. U Sarajevo je došao prije nekoliko godina u namjeri da upozna jezik, kulturu i domovinu svoga oca. A onda je upoznao Meritu i u Bosni ostao.

U međuvremenu je odobren njegov zahtjev za bosanskohercegovačko državljanstvo. Preporuku za bosanskohercegovačko državljanstvo pisao je i brčanski Preporod.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com