Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Usvojena Odluku o privremenom finansiranju

DSC 0194

Brčanski Parlament jučer je usvojio Odluku o privremenom finansiranju odjela i javnih službi Distrikta za prva tri mjeseca naredne godine.

 18.12.2018.

Odluka je zakonska posljedica činjenice da proračun Distrikta neće biti usvojen do kraja godine i uključuje finansiranje samo tekućih potreba, koje se odnose na prvih devedeset dana 2019, bez kapitalnih investicija. Inače, na sjednici koja je započeta i okončana tijekom jučerašnjeg popodneva, usvojaena su i dva amandmana na tekući proračun, te prihvaćen set izvješća i Odluka o javnom interesu kao i Planovi rada za narednu godinu, Javnih poduzeća Luka i Radio Brčko.

 

„S obzirom na predstojeće blagdane nova redovita sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH trebala bi biti održana početkom iduće godine. Svakako, predhodno ću održati konsultacije sa predsjednicima zastupničkih klubova kako bi smo izanalizirali imali potrebe za eventualnim vanrednim zasjedanjem do konca ove godine. Mada, za sada, ne vidim razlog za takvo što“, rekao je predsjednik brčanskog Parlamenta Esed Kadrić.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com