Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

ANSAMBL „LINĐO“ IZ DUBROVNIKA NASTUPIT ĆE 9. 3. 2019. GODINE U 19:00 SATI U DVORANI SV. FRANJE ASIŠKOG U SARAJEVU

lindjo

Plakat Folklorna večer s Linđom

 

svjetlorijeci

 ANSAMBL „LINĐO“ IZ DUBROVNIKA NASTUPIT ĆE 9. 3. 2019. GODINE U 19:00 SATI U DVORANI SV. FRANJE ASIŠKOG U SARAJEVU

 

U okviru projekta „Kultura u susjedstvu“, u subotu, 9. marta/ožujka 2019. godine, s početkom u 19:00 sati, održat će se manifestacija „Folklorna večer s Linđom“ u Dvorani sv. Franje Asiškog u Sarajevu (ulica Zagrebačka 18, Sarajevo).

 

Ansambl Linđo iz Dubrovnika, koji će nastupiti na ovoj manifestaciji, osnovan je 1964. godine, a danas je ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Ansambl je nazvan po omiljenom i najpoznatijem narodnom plesu Dubrovačkog primorja, Župe i Konavala. Kolo linđo se, uz feštu sv. Vlaha, dubrovački govor, umijeće izrade konavoskog veza, klapsko pjevanje, nijemo kolo Dalmatinske zagore, bećarac, međimursku popevku i brojna druga kulturna dobra iz raznih krajeva Hrvatske, nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Upravo ovim fenomenima tradicijske kulture kao svojevrsnim simbolima identiteta, Ansambl Linđo posvećuje posebnu pozornost, ispunjavajući tako svoju zadaću prikupljanja, umjetničkog obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene plesne baštine, nastojeći u svakom segmentu biti što bliži autentičnom narodnom izričaju. Ansambl „Linđo“ osobito njeguje klapsku pjesmu – danas najrašireniji oblik tradicijskog pjevanja juga Hrvatske, njenih primorskih i otočkih krajeva. Folklorni ansambl Linđo dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

 

Izvršni organizator manifestacije „Folklorna večer s Linđom“ je Udruga „Facultas za prosperitet mladeži“, a producenti manifestacije su Franjevački medijski centar „Svjetlo riječi“ i Udruga „Libertas“ iz Sarajeva.

 

Ulaz na ovu manifestaciju je slobodan.

 

Ivana Krstanović

063/417-355

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com