Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Nije usaglašen prijedlog za Vršioca dužnosti direktora Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije u Distriktu

ivo filipovic

Posljednja sjednica brčanske Skupštine, započeta prije petnaest dana, prekinuta je jer parlamentarna većina nije usaglasila prijedlog za Vršioca dužnosti direktora Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije u Distriktu.

 

„Zapeli smo na ovom pitanju no vjerujem da će ono biti razriješeno najkasnije na nastavku zasjedanja za sedam dana. Za sada smo sve odložili kako bi još jednom izanalizirali hoće li i u kojoj mjeri i kod ovog postavljenja biti ispoštovan princip „4-4-2“ koji je nezvanična formula i za kadrovska pitanja u Distriktu“, rekao je dopredsjednik ovdašnjeg parlamenta Ivo Filipović.

 

Suštinski, a kako nezvanično doznajemo, pozicija prvog čovjeka Kancelarije, odnosno VD-a, još ranije je usaglašeno, treba da pripadne Bošnjacima, koji su, opet kako se doznaje, imali i konkretan prijedlog za vd. direktora u imenu Muje Hadžića. No, dio parlamentarne većine iz reda Srba, stavio je „malu rezervu prema tome“, pa je u opciji i eventualno rotiranje ove, za poziciju šefa Jedinice za implementaciju EU projekata, koja pak pripada Srbima.

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com