Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Na sastanku u Vukovaru predložena rješenja za most na graničnom prijelazu Brčko-Gunja

vukovar

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić, njegov zamjenik Anto Domić i direktor Direkcije za finansije ove lokalne zajednice Mato Lučić razgovarali su danas u Vukovaru sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem o rješenjima za otklanjanje problema na mostu koji povezuje Republiku Hrvatsku i BiH, odnosno Gunju i BDBiH.

 

Predstavnici BDBiH su informirali župana o nedavno sačinjenom elaboratu IPSA Instituta iz Sarajeva o utvrđivanju stanja mosta i procjene njegove nosivosti te preporukama za hitnu obustavu teškog motornog saobraćaja, nakon čega se, kako su istakli, most koristi samo za saobraćaj lahkih vozila i pješaka. Na sastanku je navedeno da su posljedice obustave teškog saobraćaja višestruke, posebno u ekonomskom smislu, a da štetu trpe i privrednici BDBiH. Župan Galić je izrazio podršku u daljim koracima za rješavanje ovog problema te interes da se ovo pitanje riješi zajedničkim djelovanjem sa obje strane Save.

 

Razgovarano je o kratkoročnim i dugoročnim rješenjima, te kao privremeno rješenje, koje bi osposobilo saobraćanje teških vozila u narednim godinama, predložena rekonstrukcija postojećeg mosta u smislu njegovog proširenja za još jednu traku, a o čemu će konačnu riječ dati stručnjaci iz ove oblasti. Kao dugoročno rješenje akteri sastanka u Vukovaru vide gradnju novog mosta. Vukovarsko-srijemska županija je izrazila spremnost da o ovim zaključcima izvijesti Ministarstvo saobraćaja u Vladi RH, s obzirom na to da su Vlada RH i Vijeće ministara BiH nadležni za rješavanje spomenutog pitanja. BDBiH će, prema zaključcima, iznaći finansijska sredstva za sačinjavanje dokumenta o procjeni rekonstrukcije mosta na Savi.

 

Predstavnici BDBiH i Vukovarsko-srijemske županije dogovorili su intenziviranje dalje saradnje na rješavanju ovog pitanja, saopćeno je iz Kabineta gradonačenika Milića.

 

Izvor: http://www.vlada.bdcentral.net

 

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com