Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

ODRŽANA PRVA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O PRORAČUNU BRČKO DISTRIKTA

DSC 0357

Sukladno Odluci Skupštine Brčko distrikta BiH, danas je održana prva od ukupno dvije stručne i javne rasprave o Nacrtu zakona o proračunu Brčko distrikta BiH.

 

Nakon što je prošao skupštinsku raspravu u prvom čitanju danas su o Nacrtu ovog zakona imali prigodu da se javno očituju predstavnici svih institucija vlasti te drugi proračunski korisnici u Brčko distriktu. Predsjednik Skupštinskog povjerenstav za proračun Halil Ljuca pozvao je sve da se uključe u ove javne rasprave kako bi se u konačnici došlo do što kvalitetnijeg Zakona o proračunu Brčko distrikta.

DSC 0352

„Mi smo se trudili da napravimo zakon koji će biti dobar za ovu zajednicu,koji trensparentnije određuje prihode ali i potrošnju i bolje definira strateško upravljanje određenjim procesima naročito kapitalnim projektima kod kojih je sad ne realiziranih oko 80 miliona KM“ kazao je Mato Lučić direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta.

DSC 0360

Iako bi novi Zakon o proračunu trebao donijeti mnoštvo novina kad je u pitanju racionalnije trošenje kapitalnog proračuna ali i dodjela grantova, ipak pripreme Nacrta proračuna za 2020. godinu su već uveliko sprovode ali po trenutno aktuelnom odnosno starom zakonu. Potvrdio je to danas i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić. Drugi termin stručne i javne rasprave o nacrtu novog zakona o Proračunu Brčko distrikta je 14. Studenog u 12 sati, također u velikoj dvorani Skupštine.

 

Izvor: radiobrcko

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com