Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Brčko distrikt je iznova domaćin Međunarodnog sajma gospodarstva koji okuplja poslovne i kreativne osobe

Brcko-distrikt-centar-2

Već 18 godina zaredom, Brčko distrikt BiH organizira Međunarodni sajam gospodarstva. Ove godine sajam “Brčko 2019” se održava od 7. do 9. studenog (novembra) na lokaciji bivšem TC Tropik. Pokrovitelji ovog bitnog sajma za Brčko distrikt su Vlada Brčko distrikta BiH, Antunović d.o.o. i Bimal d.d., te ostali mali i veliki poduzetnici.

 

Brčko distrikt je već više stoljeća trgovački i tranziti centar. U njemu se uvijek trgovalo, a nekad i proizvodilo. Mnogi zapisi u stranim arhivama to i potvrđuju.

 

1830. godine Brčko je imalo svoju agenciju i riječnu luku, koja je tada bila jedna od najvećih na Balkanu. Brčanski poduzetnici su već tada izvozili gotovo 30.000 tona šljive u Austriju, Njemačku, Englesku i SAD. Važnost Brčkog je shvatila u Austrougarska upravo koja je svoj konzulat iz Tuzle prebacila u ovaj trgovački grad.

 

Internet nudi velike mogućnosti poduzetnicama i poduzećima. Informacije putem interneta su dostupnije i brže. Granica ne postoji i svako može prošetati od Tokija do New Yorka, pogledati ljude, zgrade i ulice.

 

Međutim, socijalni kontakt ostaje i dalje glavni način za pregovarati i dogovarati. Ništa ne može zamijeniti vizualni dojam, stisak ruke, pogled u oči i prvu izgovorenu riječ. Veliki poslovi bez fizičkog kontakta su vrlo rijetki. Sajam je idealno mjesto za pronaći, upoznati i raditi s drugim ljudima.

 

Posjetite ovaj sajam, upoznajte nove ljude i pokušajte ostvariti novi posao. Čovjek nikada ne zna što može dobiti s novim poznanstvima. Jedino je siguran da bez ljudi nikada ništa neće napraviti.

sajam 2019

Za sve dodatne informacije, obratite se Gospodarskoj komori Brčko distrikta, koja će vam rado izaći u susret i pomoći oko svih detalja.

 

Izvor: www.logicno.com/novac-posao-ekonomija

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com