Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Otvoren 18. Međunarodni sajam gospodarstva „Brčko 2019“

2019-11-07-Otvoren Medjunarodni sajam privrede-1

7.11.2019. U organizaciji Gospodarske komore Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH danas je u bivšem Tržnom centru „Tropic“ u Brčkom svečano otvoren 18. Međunarodni sajam gospodarstva „Brčko 2019“, na kojem sudjeluje preko sto izlagača iz različitih gospodarskih grana.

 

Na svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, koji je istaknuo važnost ovoga događaja za Distrikt i gospodarstvo.

 

„Zadovoljstvo je vidjeti na jednom mjestu veliki broj gospodarstvenika koji održavaju u životu ovo društvo. Naš je cilj da ovo ne bude samo mjesto gdje bi se vidjela ponuda iz gospodarstva Brčko distrikta BiH i okruženja, već i mjesto gdje će se razgovarati o načinima unaprjeđenja poslovnog ozračja. Također, na ovom Sajmu predstavit će se i program samozapošljavanja u gospodarstvu i poljoprivredi, koji je na prostoru Distrikta dao zadovoljavajuće rezultate, ali pričat će se i o konceptu poslovnih zona. Mi smo u fazi usvajanja zakona o poslovnim zonama i ovaj susret gospodarstvenika iskoristit ćemo i za prezentaciju toga zakonskog rješenja u formi nacrta, ali i razmjenu mišljenja“, kazao je Milić dodajući da očekuje da će se u narednom razdoblju doći do jednog zakonskog rješenja koje će unaprijediti procedure kada su u pitanju ulaganja u Brčko distrikt BiH.

2019-11-07-Otvoren Medjunarodni sajam privrede-4

„Nadamo se da bi to mogla biti prekretnica koja će doprinijeti da gospodarski rast i razvitak u Distriktu poprime intenzivniji karakter“, kazao je Milić.

 

Predsjednica Gospodarske komore Brčko distrikta BiH Sanela Hadžajlić kazala je da su izlagači prepoznali bitnost Sajma.

 

„S 18. Međunarodnim sajmom gospodarstva ‚Brčko 2019‘ postali smo punoljetni, ali postajemo i ozbiljniji. Ovaj smo Sajam digli na mnogo višu razinu nego što je do sada bila. Imamo preko sto izlagača i kompletan sajamski prostor je popunjen. Izlagači su prepoznali bitnost ovoga Sajma, na kojem ostvaruju i poslovne kontakte“, kazala je Hadžajlić.

2019-11-07-Otvoren Medjunarodni sajam privrede-2

U okviru Sajma sutra 8. studenog u prostoru TC „Tropik“ održati će se i okrugli stol za mlade poduzetnike o temi „Od ideje do realizacije“ kao i prezentacija prijedloga zakona o poslovnim zonama Brčko distrikta BiH, koje će prezentirati Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH. Sajam će trajati do 9. studenog, kada će se proglasiti i najuspješniji sudionik Sajma i dodijeliti priznanja i nagrade.

2019-11-07-Otvoren Medjunarodni sajam privrede-3

Autor: Vlada BDBiH

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com