Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Ljubica Marić propješačila od Meksika do Kanade

ljubica naslovna

Dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović i dogradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić danas su u zgradi Vijećnice razgovarali s Ljubicom Marić, koja je propješačila stazu „Pacific Crest Trail“ od Meksika do Kanade u duljini od skoro 4.300 km.

 

Domić je nakon razgovora kazao da mu je bila čast razgovarati o nesvakidašnjem poduhvatu osobe koja je rođena na području Brčko distrikta BiH ističući da je ovim poduhvatom Distrikt dobio još jednu zvijezdu. „Inače, ona je i prva žena iz Hrvatske ili iz ovoga dijela Europe koja je propješačila tu stazu i zahvaljujem joj se što je danas došla u Brčko prezentirati taj poduhvat i siguran sam da će ona biti motivacija i drugim mladim ljudima da se bave sportom, hodaju i zavole planine i prirodu.

2019-11-13-ljubica domic filipovic-1

Čekamo je da nas iznenadi još jednom avanturom, koju će ona sigurno u bliskoj budućnosti realizirati“, kazao je Domić. Ljubica Marić kazala je da joj je za ovaj poduhvat bilo potrebno šest mjeseci i šest dana. Kaže da je do te ideje došla kada je odlučila napustiti ured i raditi samo za sebe. „Do ideje sam došla jer sam jako puno radila. Inače diplomirana sam ekonomistica i puno sam provodila u uredu te sam zaključila da ne želim da mi život prođe sjedeći i krenula sam s planinarenjem. Odlučila sam da ne želim raditi za druge i počela sam raditi za sebe.

maric

Za stazu koju sam propješačila saznala sam preko knjige ‚Divljina‘. Na tom je putovanju bilo i rizičnih dijelova, posebice kada sam pješačila kroz planinski lanac na sjeveru Nevade. Taj dio prešla sam za dva mjeseca zbog snijega“, kazala je Marić. Nakon razgovora s Domićem i Filipovićem Ljubica je kazala da bi voljela nešto slično ponoviti.

Ljubica-Marić-potrebstine

Šta je Ljubici bilo potrebno za ovaj put zabilježila je Neja Markičević/HANZA medija:

Autor: Vlada BDBiH

Naslovna fotografija: Mirsad Arnautović/radio brcko

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com