Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Održana druga stručna i javna rasprava o Nacrtu zakona o proračunu

DSC 0558

Danas je u Skupštini Brčko distrikta BiH održana druga javna i stručna rasprava o Nacrtu zakona o proračunu Brčko distrikta BiH. Ljubiša Lukić, predsjedatelj Zakonodavnog povjerenstva i član Povjerenstva za proračun Skupštine Distrikta, rekao je da je cilj svakog zakona da bolje uredi neku oblast i da je to cilj i novog Zakona o proračunu. Rekao je da je prethodna javna i stručna rasprava pokazala da ima dosta nedoumica oko rješenja vezanih za realizaciju kapitalnog proračuna.

 

– Bilo je dosta dilema s obzirom da se novi zakon vezuje za strategiju razvitka, sektorske strategije koje mi nemamo po odjelima, kao i samu realizaciju kapitalnih projekata koja se smanjuje s tri na dvije godine, odnosno godinu u kojoj je projekt uvršten u proračun i iduću godinu - rekao je Lukić. Dodao je da su dosta interesa izazvala i nova rješenja dodjele potpora nevladinim organizacijama i udrugama koje bi novim zakonom o proračunu bile transparentnije jer bi se potpore dodjeljivale javnim pozivom. -

DSC 0570

Dilema mnogima je i uvođenje instituta proračunskog inspektora koji bi bio zadužen za nadzor nad trošenjem proračunskih sredstava - istaknuo je Lukić, dodajući da vjeruje da će iz javne i stručne rasprave proisteći i pisane inicijative koje će biti pretočene u amandmane na ovaj zakon. Voditelj Odjela za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta Zoran Bulatović smatra da skraćenje rokova za realizaciju kapitalnih projekata s tri na dvije godine ne bi trebalo biti problem ukoliko se otklone postojeće nejasnoće oko toga što se smatra započetim projektom.

DSC 0564

– Svakako ima smisla tražiti što je moguće više pripremljene projekte i da odjeli koji imaju kapitalni proračun ponude što kompletnije projekte koji su pred izvođenjem ili bar pred raspisivanjem javnih nabava - rekao je Bulatović. Sukladno Odluci Skupštine Brčko distrikta BiH, javnu i stručnu raspravu o Nacrtu zakona o proračunu Brčko distrikta, Povjerenstvo za proračun i Direkcija za financije organizirali su u dva termina – 31. listopada i danas, 14. studenoga 2019. godine, nakon čega će Povjerenstvo za proračun podnijeti izvješće Skupštini.

Autor; Skupstina BDBiH

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com