Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

SUPERVIZOR ZA BRČKO: UKOLIKO ZVANIČNICI UČINE SVE BRČKO ĆE NA PROLJEĆE DOŽIVJETI EKSPANZIJU

supervizor

Tim pozitivnim koracima se sada mora pridružiti usvajanje novog Zakona o budžetu 18. decembra, skupa sa instrukcijama „Putevima Brčko“ kako bi se počelo sa rekonstrukcijom mosta Brčko-Gunja.

 

Vlasti Brčko Distrikta su ove godine napravile korake usmjerene ka preokretanju negativnog trenda iz proteklih godina te postavile temelje za smislene promjene koje će vratiti perspektivu svijetle budućnosti za Brčko i njegove građane, izjavio je danas prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan. Supervizor Scanlan se u Brčkom sastao sa predstavnicima Vlade i Skupštine Distrikta, kao i sa vođom Jedinice za implementaciju projekta modernizacije Luke Brčko i menadžmentom „Puteva Brčko“. Naglasio je da konkretni pomaci poput fiskalizacije, zaključivanja ugovora o isporuci električne energije za 2020. prije kraja godine, koraka neophodnih kako bi modernizacija Luke započela na proljeće te potpisivanja memoranduma o novoj javno-privatnoj inicijativi za jačanje poslovnog okruženja u Distriktu, predstavljaju signale napretka koje su građani Brčkog očekivali te šalju ohrabrujuće signale partnerima u međunarodnoj zajednici.

 

Tim pozitivnim koracima se sada mora pridružiti usvajanje novog Zakona o budžetu 18. decembra, skupa sa instrukcijama „Putevima Brčko“ kako bi se počelo sa rekonstrukcijom mosta Brčko-Gunja, prenosi Anadolu Agency (AA). Supervizor je ponovio svoju raniju poruku, iznesenu pred Skupštinom Distrikta 25. septembra, da bi neusvajanje Zakona o budžetu moglo jedino biti protumačeno kao nespremnost da se prekine sa netransparentnim budžetskim praksama iz prošlosti.

 

To bi dovelo u pitanje osnovanost donatorskih projekata i investicija u privatni sektor, budući da niko ne želi investirati u Brčko ukoliko se vlastitim budžetom ne upravlja transparentno. Ukoliko izabrani zvaničnici u Brčkom učine sve što je neophodno ove godine, Brčko će na proljeće doživjeti ekspanziju po pitanju izgradnje infrastrukture i povratka investicija u privatni sektor, sa pokretanjem još više zakonodavnih inicijativa i infrastrukturnih projekata iduće godine. Međutim, ukoliko ne urade posao, to bi značilo da će ovo stvarno obećanje o boljoj budućnosti u Distriktu iščeznuti te bi moglo voditi propitivanju svrsishodnosti povoljnih fiskalnih aranžmana za Brčko, zaključio je supervizor.

 

Izvor: infoBrcko.com

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com