Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Susret predsjednika i dopredsjednika Skupštine sa voditeljem Delegacije i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH

DSC 0655

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović razgovarali su danas s novoimenovanim voditeljem Delegacije i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

 

Prilikom ovog susreta oni su razmijenili informacije i mišljenja o aktualnim pitanjima s posebnim akcentom na pitanja koja se tiču europskih integracija. U tom kontekstu istaknuto je da je prethodne godine Skupština Brčko distrikta usvojila set antikorupcijskih zakona i Strategiju za borbu protiv korupcije i da se očekuje skoro uspostavljanje Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije.

 

Predstavnici Skupštine izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s predstavnicima Europske unije u BiH i istakli značaj potpore koju pružaju Brčko distriktu kroz različite projekte koji jačaju infrastrukturu i ekonomiju Distrikta. Naglasili su da za Skupštinu Brčko distrikta BiH poseban značaj ima Twining projekt za unapređenje rada parlamenata u BiH koji financira Europska unija.

 

Autor: SkupstinaBDBiH

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com