Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

„Građanska patrola“ počela u Brčkom: Prijavite problem putem mobilnog telefona

2020-02-11-Gradjanska patrola-3

11.2.2020. „Vlada Brčko distrikta BiH pokrenula je projekt ‚Građanska patrola‘, koji preko posebne aplikacije omogućuje građanima Brčko distrikta BiH da fotografijom ili kraćim videozapisom ukažu na komunalne, prometne ili slične probleme“, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

 

On je istaknuo da javna uprava na ovaj način želi ostvariti neposrednu komunikaciju s građanima koji će moći ukazati na sve ono što oni smatraju problemima u našoj lokalnoj zajednici. Gradonačelnik Milić pohvalio je Odjel za stručne i administrativne poslove i Sektor za informiranje, koji su zajednički pokrenuli ovaj projekt, a implementirat će ga u suradnji s javnim poduzećima, Policijom Brčko distrikta BiH, Uredom za upravljanje javnom imovinom i Inspektoratom Brčko distrikta BiH.

 

„Ove institucije delegirale su po dva svoja službenika koji će komunicirati sa Sektorom za informiranje i odgovarati na upite u svezi s problematikom koju su građani kandidirali. Mislim da je ovo jedan dobar projekt koji nas značajno približava naprednijim lokalnim zajednicama koje su komunikaciju s građanima unaprijedile na najvišu moguću razinu“, dodao je Milić.

2020-02-11-Gradjanska patrola-2

Gradonačelnik je naglasio da je za projekt „Građanska patrola“ izdvojeno svega 3.000 KM i dodao da je riječ o donaciji te da je uz minimalna sredstva pokrenut mehanizam koji će sasvim sigurno biti koristan za lokalnu administraciju. Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić naglasio je da građani mogu prijaviti problem potpuno anonimno te da je riječ o modernoj i funkcionalnoj aplikaciji. „Bilo kakvo preuzimanje drugih podataka s mobilnih uređaja građana neće biti moguće, osim onog što oni snime, slikaju i pošalju Sektoru za informiranje, koji će biti zadužen za daljnju distribuciju prijava.

 

Važno je napomenuti da se ova prijava smatra kao i bilo koja druga prijava i po njima će institucije, odnosno Vladini odjeli, morati postupati“, pojasnio je Blažić. NAPUTAK: Aplikaciju možete preuzeti putem postojećeplatforme „Play Store“, a uskoro i putem „App Store“ i potpuno je besplatna. Korisnici „Građanske patrole“ aplikaciju koriste bez registracije, ne prosljeđuju svoje osobne podatke kroz aplikaciju i sve proslijeđene prijave su anonimne. Sve prijave temelje se na savjesnom odnosu građana prema zajedničkoj infrastrukturi i imovini s ciljem održavanja uredne okoline i okoliša.

 

Promo video: https://youtu.be/Rokpxz1iNiY

2020-02-11-Gradjanska patrola-1

Autor: VladaBDBiH

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com