Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

HDZ 1990: Nedopustivo ponašanje menadžmenta JP Komunalno Brčko

hdz90

Građani Brčko distrikta BiH ovih dana dobili su na svoje adrese račune za ”utrošenu” elekričnu energiju za 3. mjesec ove godine.

 

U pravilu su računi građana uvećani za iznos koji građani nisu potrošili, te je taj iznos, prema Priopćenju za javnost JP ”Komunalno Brčko” d.o.o. od 23.4.2020. godine, veći u ukupnoj sumi za 7,4%, a osnovica je bila potrošnja za 3. mjesec 2019. godine. Istovremeno za poduzeća i lokale iznos potrošene el. energije umanjen je za oko 50% u odnosu na prosječnu potrošnju.

 

Ovo znači da su pojedinačni računi privatnih osoba za 3. mjesec o.g. bez osnova uvećani za preko 20%. Što ovakva odluka JP ”Komunalno Brčko” znači? Znači da se ”preko leđa” građana, a koji su u većem dijelu niže platežne moći namiče novac za rad JP ”Komunalnog Brčko” d.o.o., a istovremeno vlasnici poduzeća i oni koji čuvaju milijunske iznose na stranim računima bivaju privilegirani.

 

Gospodo iz menadžmenta JP ”Komunalno Brčko” i oni koji vas savjetuju za donošenje ovakvih nezakonitih odluka, ovo je nedopustivo i neoprostivo. Ovakvo ponašanje govori i o bitnom nedostatku empatije u ovim teškim vremenima kada bi prema ranjivim skupinama trebali imati posebnu brigu, a ne da preko njihovih leđa sebi osiguravate nezasluženo velike plaće.

 

Ovo pripoćenje nema svrhu nikakvog populizma, nego je ovo priopćenje poziv da podnesete ostavke, jer očito nemate sposobnosti da vodite jedno od bitnijih javnih poduzeća u Brčko distriktu BiH.

 

Autor: HDZ 1990 Brčko distrikt BiH

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com