Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Čovjek koji je 16 mjeseci plutao izgubljen na Tihom oceanu

Castaway-Jose-Salvador-Albarengo-3107204Meksikanac Jose Salvador Albarengo (37) doživio je brodolom života, a nakon 16 mjeseci lutanja na pučini Tihog oceana, pronađen je na izoliranom atolu Ebon.

Izgubljeni Meksikanac preživio je punih 16 mjeseci izgubljen na Tihom oceanu, a svoju priču moći će ispričati svijetu.

Jose Ivan otisnuo se s dječakom u dobi između 15 i 18 godina po imenu Xiquel, iz Meksika prema El Salvadoru u rujnu 2012. godine, a otad je dječak umro, a on preživljavao kako je god znao. 30. siječnja 2014. Jose Ivan nasukao se na atol Ebon, odakle je brodom prebačen Majuro na otočju Marshall.castaway-mexican-2 1

Nakon 22 sata puta brodom, Albarengo je s broda sišao vlastitim snagama. Iako se prvotno spasiteljima predstavio kao Jose Ivan, kasnije je preko američkog veleposlanika Thomasa Armbrustera rekao svoje puno ime i prezime, Jose Salvador Albarengo. Armbruster mu je poslužio kao prevoditelj. "Rekao je da je ribar koji lovi rakove i morske pse", rekao je Armbruster za AFP. Albarengo je brodom krenuo u lov na morske pse, a s kusa ga je odnio jak vjetar daleko na pučinu Tihog oceana. Iako je dječak koji je bio s njim umro samo nekoliko tjedana nakon što su se izgubili, jer nije mogao jesti ptičje sirovo meso, Albarengo je rekao da je preživljavao jedući još i kornjače, ribu, te pijući krv kornjače i kišnicu.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com