Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Facebook slavi 10. rođendan: 'Bilo je to nevjerojatno putovanje!'

Facebook 2336015bJedna od najpopularnijih društvenih mreža Facebook slavi 10. rođendan! Najpopularnija društvena mreža na svijetu - Facebook danas proslavlja deset godina bez velikih najava i pompe, unatoč velikom broju korisnika.

"Kao i svake godine imat ćemo internu proslavu u petak poslijepodne", rekao je glasnogovornik kalifornijske tvrtke. Mrežu je u siječnju 2004. u studentskoj sobi na harvardskom sveučilištu zajedno sa cimerom Dustinom Moskovitzem osmislio Mark Zuckerberg, danas računalni programer i prvi čovjek najveće internetske stranice s namjerom da se ljudi međusobno druže, dopisuju i razmjenjuju fotografije.

U samo nekoliko dana stranica je brojila 50.000 korisnika, a danas ih je više od milijarde. Procjenjuje se da tvrtka vrijedi više od 150 milijarda dolara. Zuckerberg je postao jedan od najmlađih milijardera u svijetu s bogatstvom koje je prošli tjedan tvrtka Wealth-X procijenila na 30 milijarda dolara, a na Forbesovoj listi je najmlađa osoba koja je dospjela među prvih 400 najbogatijih Amerikanaca.

Facebook se više puta našao na udaru kritika, osobito nakon polemika o tomu da koristi privatne podatke o korisnicima. Prošle se godine Zuckerberg mora objasniti informacije o tomu da su korisnike Facebooka nadzirale američke tajne službe. Istraživanje je pokazalo da korisnici Facebooka nisu zadovoljni baš svim ponuđenim. Američki institut Pew proveo je istraživanje među američkim korisnicima koje je pokazalo da ih većina mrzi kada otkriju da su neke fotografije na kojima su i oni, objavljene bez njihova pristanka (36 posto), a osobito ih "nerviraju oni koji dijele puno informacija o sebi" (36 posto). Prema istom istraživanju 47 posto korisnika voli samo pregledavati fotografije i video snimke svojih fb-prijatelja. Samo 10 posto statuse objavljuje svakodnevno, a bar jedanput dnevno 44 posto ih lajka nečiji status ili komentira neki događaj (31 posto).

(Hina)

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com