Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

BEZ ROKA TRAJANjA: Ove namirnice ne mogu da se pokvare

medPostoje namirnice koje ne morate da bacate ako dugo stoje jer im je rok trajanja - neograničen Većini nas desilo se da nam u frižideru stoje namirnice kojima je odavno istekao rok trajanja. Ali, postoje one koje ne morate da bacate ako dugo stoje jer im je rok trajanja - neograničen.

 

Med

Bez obzira na to prije koliko vremena su ga vrijedne pčelice napravile, med nije izgubio svoj dragocjeni kvalitet. Moguće je da promjeni boju, da se kristališe, ali će uvijek ostati bezbjedan i ukusan. To je zbog toga što mikroorganizmi ne mogu da prežive u niskom sadržaju vode u medu. Potrebno je samo da med čuvate na hladnom i tamnom mjestu, u dobro zatvorenoj posudi.

Javorov sirup

javorov sirup

Baš kao i med, javorov sirup ima sposobnost da traje zauvijek. Jedina razlika je u tome kako treba da ga čuvate, najbolje je u zamrzivaču. Dakle, sada znate da nikada ne treba da brinete ako imate javorov sirup - imate čime da nafilujete palačinke. Šećer Nije bitno da li je bijeli ili smeđi, možda u prahu - zauvijek će biti jestiv.

Šećer

secer

Šećer jednostavno ne može da se pokvari jer bakterije ne mogu da žive u takvom okruženju. Čuvajte ga na hladnom i suvom mjestu i ne brinite kada vam u goste dođu sladokusci.

Pirinač

pirinač

Bilo koja vrsta pirinča, osim braon, može da traje zauvijek. Razlog zašto braon pirinač ima rok trajanja od nekoliko mjeseci je što sadrži više ulja od bilo koje druge vrste pirinča. Da bi pirinač imao neograničen rok trajanja, trebalo bi da ga držite na hladnom i suvom mjestu, a može i u frižideru ili zamrzivaču. SoMorska ili bilo koja druga, ne može da se pokvari, ako je čuvate na hladnom i suvom mjestu. Čak i kada upije vlagu može da se konzumira samo što će ukus te soli biti malo izmijenjen.

Alkohol

alcohol2

Votka, rum, viski i slična pića nikada ne mogu da se pokvare. Čak i nakon što se otvore flaše u kojima se nalaze. Možda će ukus i miris malo da oslabe zbog vetrenja, ali se piće neće pokvariti. Ne zaboravite da flaše držite na hladnom i tamnom mjestu, čvrsto zatvorene. Ekstrakt vanile Nikada ne treba baciti čist ekstrakt vanile u strahu da mu je prošao rok trajanja. Zapravo, on postaje sve bolji tokom vremena, ali samo ako ga čuvate na hladnom i suvom mjestu u dobro zatvorenom pakovanju.

Sirće

vocno-sirce-300x300

U dobro zatvorenoj flaši sirće ne može da se pokvari ili izvjetri. Ako baš ne želite da jedete salatu sa sirćetom starim nekoliko godina, koristite ga za skidanje kamenca sa posuđa, pločica u kuhinju i kupatilu, na primjer.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com