Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Mladi poduzetnik iz Pitomače, predsjednik Uprave Spider Grupe Denis Nemčević primjer je izuzetno sposobnog poslovnog čovjeka koji voli svoj zavičaj, Domovinu i svojih ruku djelo

nemcevic

SPIDER GRUPA NA SVJETSKOM TRŽIŠTU NUDI KVALITETU I PREPOZNATLJIVOST KROZ SVOJE IZVORNO HRVATSKE PROIZVODE I BRENDOVE

 

- Svaka inicijativa ovakve vrste je jako dobro došla. Svaki pokušaj za spajanjem, za povezivanjem je sjajna stvar za nas poduzetnike koji izvozimo. S obzirom da sam već duže vrijeme prisutan na svjetskom tržištu vidim da je domoljubni segment vrlo bitan i s obzirom da smo vezani s jednom talijanskom tvrtkom, mogu reći vidjevši i na njihovu primjeru, da zapadne zemlje njeguju princip “svoj-svoje”. Talijani pomažu Talijane, Nijemci, Nijemce... I mi trebamo njegovati princip “Hrvati Hrvatima” i zato s inicijativama koje dolaze iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao što je ovaj Registar poslovnih subjekata izvan RH, možemo se povezati te zajednički probati nastupiti i izvoziti svoje proizvode, koji itekako imaju mjesta na inozemnom suncu, kaže Denis Nemčević, predsjednik Spider grupe iz Pitomače.

 

Nekoliko je hrvatskih tvrtki koje uspješno kroče svjetskim tržištima i svijetli su primjer, kako se iz jedne male zemlje kao što je Hrvatska uz prirodnu ljepotu i bogatstvo, rad i pošten odnos može ostvariti zapažene rezultate i na vrlo zahtjevnom inozemnom tržištu. Te tvrtke do svojega rezultata nisu došle preko noći. Njihovi poslovni uspjesi plod su dugogodišnjega promišljanja, osmišljavanja i realizacije projekata. Među hrvatskim gospodarskim uspješnicama pozornost plijeni Spider grupa iz Pitomače iza koje stoji 30-godišnji obiteljski rad. Grupu vodi njezin predsjednik Denis Nemčević a u pet tvrtki stvara preko 150 djelatnika organizacijski raspoređenih kao “švicarski sat”. No, iza toga je, uistinu mnogo neprospavanih sati uz rad i promišljanje Denisove obitelji, najprije pokojnoga oca, a onda majke i sestre i cijeloga lanca cjelokupnoga biznisa. A osnovna djelatnost Spider grupe je prozvodnja i plasman vlastitih proizvoda(čajeva) na tržište:

 

- Mi smo sastavljeni od pet povezanih poduzeća. Na prvom mjestu nam je vlastita plantaža i proizvodnja na 200 ha zemljišta u Podravini, gdje dominantno uzgajamo kamilicu i ostalo ljekovito bilje. Radi se o jednom zaokruženom procesu organske proizvodnje. Tu je i tvrtka koja se bavi kooperacijom, a preko nje kontroliramo 1 000 ha poljoprivredne proizvodnje opet dominantno kamilice u Podravini, Slavoniji, a jednim dijelom i u Mađarskoj, ostvarujući tako i prekograničnu suradnju. Tvrtka Jan Spider je najstarija u grupi. Osnovana je 1991. godine, a od 1996. godine prerađujemo preko 200 vrsta bilja i to sve skupa završi u našoj proizvodnoj tvrtki Herbarium, koja se bavi finalizacijom u proizvodnji, što znači proizvodnjom gotovih čajeva, kaže nam predsjednik Uprave Nemčević i ističe kako njegova grupa godišnje upakira preko 15 milijuna kutija čajeva ili preko 300 milijuna filter vrećica čaja godišnje. A ta bi se proizvodnja, kaže on, mogla uskoro i povećati, jer je grupa pred početkom izgradnje nove tvornice u blizini Pitomače, a investirat će 4 milijuna eura, što će tvrtku podići na još veću razinu. Naravno, time će tvrtka dobiti i veći iskorak na inozemnom tržištu, gdje uspješno kroči već godinama:

 

- Mi više izvozimo nego što prodamo proizvoda u našoj zemlji. No, zadovoljni smo rezultatima rada, jer smo obiteljska tvrtka u drugoj generaciji upravljanja, ponosno ističe Denis i napominje kako grupa ima riješen izvoz u veliki broj zemalja. Jako mu je draga inicijativa o povezivanju hrvatskih poslovnih ljudi, koju kroz Registar poslovnih subjekata izvan Republike Hrvatske pokreće Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske:

 

- Svaka inicijativa ovakve vrste je jako dobro došla. Svaki pokušaj za spajanjem, za povezivanjem je sjajna stvar za nas poduzetnike koji izvozimo. S obzirom da sam već duže vrijeme prisutan na svjetskom tržištu vidim da je domoljubni segment vrlo bitan i s obzirom da smo vezani s jednom talijanskom tvrtkom, mogu reći vidjevši i na njihovu primjeru, da zapadne zemlje njeguju princip “svoj-svoje”. Talijani pomažu Talijane, Nijemci, Nijemce... I mi trebamo njegovati princip “Hrvati Hrvatima” i zato s inicijativama koje dolaze iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao što je ovaj Registar poslovnih subjekata izvan RH, možemo se povezati te zajednički probati nastupiti i izvoziti svoje proizvode, koji itekako imaju mjesta na inozemnom suncu, kaže Denis.

 

Denis Nemčević je primjer mladoga čovjeka, koji svoj kruh zarađuje u svojoj zemlji, a proizvode nudi i na zahtjevnom svjetskom tržištu. No, živi, radi i plaća porez u Hrvatskoj. Kaže da se u Hrvatskoj može živjeti od svojega rada, a da mu njegovi djelatnici vjeruju i da polako osvaja jesu stalna zapošljavanja novih ljudi, čak i onih koji zbog njegovoga odnosa i uvjeta rada napuštaju Zagreb i dolaze u unutrašnjost, poput vrijednog menadžera Danijela Ivandije.

 

- Događa se da nas koči birokracija, zakonodavstvo, ali mislim da, kada bi se to malo posložilo, bilo bi puno lakše i nema razloga da se stvari ne poprave, jer u Hrvatskoj ima dobrih ljudi, kvalitetnih ideja i zdravih firmi te svi zajedno zaslužujemo još jednu priliku za jednim jačim “poslovnim vjetrom u leđa” kako bi svima bilo bolje. Trebamo pokušati okrenuti taj negativni trend iseljavanja iz Hrvatske, a koji u konačnici nikom ne donosi dobro, kaže Denis te napominje kako će Spider grupa nastaviti njegovati svoja dva brenda čajeva: “GARDENOLO” i “NATURAVITA”, koju su akvizirali od Atlantic grupe, a radi se o nekadašnjim Cedevita čajevima. Radi se o brendu koji posluje na pet tržišta, a glavna su Hrvatska i Bosna i Hercegovina. “Natura Vita” zaslužuje i razvitak novih prodajnih kanala i tržišta, a ljudi poput Nemčevića da svojim radom razvijaju svoj posao i otvaraju nova radna mjesta za nove osmjehe na licima hrvatskih ljudi.

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com