Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

STANJE KATASTROFALNO

mala zeljko Josic

Načelnik općine Domaljevac Šamac, Željko Josić dao je informacije o stanju u poplavom zahvaćenom Domaljevcu za Večernji list:

STANJE KATASTROFALNO

Stanje je iznimno kritično. Na ivici prave kataklizme. Stanje, ipak, držimo pod nadzorom da nema panike. Organiziran je prihvat ljudi, stacionari i logistika. Tako da funkcioniramo bukvalno s onim što, možemo reći, je ostalo u funkciji, rekao je za Večernjak načelnik općine Domaljevac Šamac Željko Josić. Objasnio je kako se život u ovoj općini, koja je najmanja u Posavini, bukvalno odvija na cesti koja je izdignutija u odnosu na većinu općine i obiteljskih kuća koje su u cijelosti potopljene.

„Ovdje smo uspjeli obraniti savske nasipe braneći se od te pretpostavljene opasnosti, dakle Save. Međutim, mi smo poplavljeni s leđa od rijeke Bosne i to nam je prouzročilo katastrofu. Još priča sa Savom nije završena. Ako bi savski nasip pukao, onda bi to bio kraj, iako je cjelokupna općina pod vodom. Samo je jedna glavna prometnica koja je građena očito na starome nasipu i na toj cesti smo organizirali život s nekoliko objekata. Nema suhe kuće.“

Informacija o nastradalim ljudima u ovoj općini nema. Štete će se tek zbrajati, no, tvrdi, ogromne su.

„Ovdje je šteta nemjerljiva, jednostavno nitko nije pošteđen. Svatko je doživio ogromnu štetu. Sigurno je da je ovaj kraj bačen tridesetak godina unatrag. Ali, vjerujte, mi smo odlučili ovo pobjediti, ostati i krenuti iz početka. Jednostavno to nam je opredjeljenje i tako će na kraju i biti. Pred nama je jako teško razdoblje, ali naši djedovi i roditelji su preživljavali ovakve stvari. Preživjet ćemo i mi!“Svjestan je, međutim, da je dobiven tek prvi dio borbe s poplavama. Posljedice su ogromne i zato apelira na pomoć drugih općina, poduzeća, pojedinaca.

„Pozivaju nas ljudi, odazivaju se  na pomoć. Svaka pomoć je dobrodošla. Ovdje će biti jako teško sljedećih mjeseci.“, kaže Josić

Preuzeto: Večernji list

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com