Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

U Drijenči održan križni put Tuzlanskog dekanata

mala  DSC5455y

Na tradicionalnom se, dekanatskom, križnom putu u Drijenči, u subotu 5. travnja, okupilo oko 500 vjernika tuzlanskoga kraja. Na ovaj molitveni susret već dugi niz godina pristižu hodočasnici iz svih krajeva tuzlanskoga dekanata. Pješačenje je do Drijenče, gdje se održava križni put, postalo njegovim neizostavnim dijelom  kada hodočasnici, pješice dolaze, iz Tuzle, Šikare, Brežaka, a ove godine i iz Brčko distrikta, točnije iz Dubrava. Križni put u Drijenči je postao, već poznatim, duhovnim okupljanjem vjernika Tuzlanskoga dekanata, a organizira se svake korizme, uoči gluhe nedjelje.  

 DSC5420y

Narod se počeo u i oko drjenačke crkve, u većem broju, okupljati već oko 10 sati ujutro. Molitveni program je započeo u 10 i 30 pokorničkim bogoslužjem koje je podrazumijevalo ispit savjesti i mogućnost za svetu ispovijed. Nije bilo određeno kada će početi križni put koji se – kako je već poznato iz prethodnih godina – završava svetom misom na mjesnom groblju. Budući da je velik broj vjernika pristupio sakramentu ispovijedi, pobožnost križnog puta je započela iza 11 sati. Svetu misu je, uz suslavlje desetorice svećenika, predvodio fra Drago Bojić,  istaknuti franjevački intelektualac iz Sarajeva. U svojoj je propovijedi govorio o trima stvarima, o osjetljivosti za patnju drugih ljudi, o neodgovornu ponašanju u životima vjernika i o solidarnosti među ljudima.

 DSC5412y

-Križni put je, vjerojatno, naša najbolja pobožnost i naša najbolja korizmena priprava za Uskrs. Zato bi, sestre i braćo, bilo dobro i važno da pobožnost puta križa čuvamo i sačuvamo i za ubuduće. Upravo zbog toga, što se u toj pobožnosti priča i predstavlja život Isusa iz Nazareta, ali se i dotiču najvažnija pitanja vjere i čovjeka, dio je propovijedi fra Drage Bojića.   

M.B.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com