Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

„UDRUGA SVETA ZEMLJA“ NA RADIO POSTAJI VRHBOSNA

mala NASTUP NA VRHBOSNI - SVETA ZEMLJA

Za nekoliko dana, točnije 25. ožujka, polaze hodočasnici iz Bosne i Hercegovine u Jeruzalem, na hodočašće što ga, po tko zna koji put,organizira Udruga Sveta zemlja, koja ima sjedište u Ljubuškom i Čerinu.No, ovaj put bit će to hodočašće koje će ostati zapamćeno po jednom osobitom činu: 29. ožujka 2014., na Maslinskoj gori će, u Bazilici Isusove smrtne borbe, Vrhbosanski nadbiskup i metropolita, uzoriti kardinal Vinko Puljić otkriti spomen ploču u čast trojice Hrvata iz Bosne i Hercegovine. O tome tko su ti ljudi, i čime su zaslužili vječni spomen, u emisiji Radiopostaje Vrhbosna "Razgovor s povodom" govorili su predstavnici Udruge: fra Miljenko Mika Stojić i Anto Pranjkić.

Povijest bilježi godinu 1681., kazali su naši gosti, kada su katolici Pavao, Antun i Jakov Branković, vitezovi Svetoga Groba Jeruzalemskoga, podrijetlom iz okolice Sarajeva u Bosni i Hercegovini, koristeći pravo kupoprodaje, a iz kršćanskih pobuda i ljubavi prema Svetoj zemlji i Gospodinu Isusu Kristu, te franjevcima u Svetoj zemlji, odlučili kupiti dio područja na Maslinskoj gori (Getsemanski vrt) i darovati ga Franjevačkoj kustodiji Svete Zemlje.

Nakon što smo čuli kratku povijest hodočašća u Jeruzalem kroz stoljeća, saznali smo i kako je spomenuta udruga već tridesetak puta organizirala posjete tom gradu, koji odiše svetošću (štuju ga kršćani, židovi i muslimani), prepun je povijesnih spomenika, arheoloških iskopina... Često upravo tijekom hodočašća supružnici obnove svoje bračne zavjete...

Sve upute o tome na koji način se mogu prijaviti kao sudionici hodočašća što će uslijediti svi zainteresirani mogu pronaći na stranicama Udruge Sveta zemlja... (Radio Vrhbosna)

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com